Kontakt

091/583-7733
email:
kontakt@servis-dubrovnik.comNovosti

Stavljanje ios 7 na starije uređaje


Imate stariji iOS uređaj koji ne podržava Appleove najnoviji operativni sustav iOS 7? Rado bi se poigrali sa svim novim funkcijama? Ne brinite imamo veliko novogodišnje iznanađenje za neke od vas.

Da malo pojasnim. iOS 7 je previše zahtjevan za starije uređaje koji nisu dovoljno brzi za ovaj firmware. Kao rezultat, Apple ne dozvoljava ugradnju iOS 7 na uređaje ispod iPhonea 4 te više i ne podržava, te više od 4 godine stare uređaje. Međutim grupa hackera već godinama rade na projektu pod imenom Whited00r, koji modificira iOS 3.x.x i iOS 4.x.x firmware te u njega dodaje neke funkcije i izgled novijih firmwarea u ovom slučaju iOS-a 7, i to bez problema s brzinom. Znači ovo nije Appleov službeni firmware, već hackirana verzija koja vam donosi nešto slično. Što vam donosi?

iOS 7 Igled

whited00r ios 7
Izgled Whited00ra je veoma sličan iOS-u 7. Sve od ikonica, foldera, multitasking i ostalog. Najvažnije je da pri tome ne gubite na brzini uređaja.

Push Obavjesti

Whited00r donosi push notifikacije na lock zaslon kao i slide down notifikacije dok ste u programima i igricama. Isto kao iOS 7.

Tri App Dućana

S obzirom da je Whited00r firmware već jailbreakan, osim Appleovog App stora, također ukljućuje Cydia dućan, te AppTimeMachine dućan koji vam omogućava insaliranje starije verzije aplikacija koje podržavaju iOS 3.x.x. i iOS 4.x.x. Kao što sam rekao ranije, iako ovaj firmware izgleda kao iOS 7 još uvjek je baziran na starijem firmwareau i aplikacije ga vide kao takvog. Što znači da ne možete instalirati najnoviju iOS 7 verziju Facebooka, Vibera ili whatsapp-a, ali lako možete naći stariju veriziju koja radi na ovom firmwareu.

Multitasking

Multitasking whited00r ios 7
Hocete nove multitasking karte kada stisnete home gumb dva puta? Whited00r ima i to.

Control Center

Swipe prema gore s dna zaslona i kao i na iOS-u 7 otvoriće vam se kontrolni centar sa svim prečicama koje su vam prijeko potrebne.

Unlock i Jailbreak

nakon instalacije Whited00r firmwarea uređaj vam je automaski jailbreakan, ali uz to možete izabrati i firmware koji je i otključan. U slučaju da ste kupili uređaj negdje vani i nemate orginalnu sim karticu kako bi ga aktivirali.

Podržani uređaji

 • iPhone 2G
 • iPhone 3G
 • iPod Touch 1G
 • iPod Touch 2G MB
 • iPod Touch 2G MC
Ukoliko ne znate sami ili se ne usudite staviti na Vaš uređaj Whited00r, obrati te nam se putem kontakt forme.
Ukoliko vam se iOS 7 ne sviđa moguće je staviti whited00r iOS 5 i 6.

Iphone 5S i 5C sve novosti


iphone 5S i 5C

iPhone 5SNakon mjeseci iščekivanja, Apple je jučer prikazao svoj posljednji dizajnerski i tehnološki potez u obliku iPhone-a 5S. I Boga mi, ove godine su se stvarno potrudili.
Za sve one koji nisu svjesni, iPhone 5S je prvi iPhone na kojem Steve Jobs nije radio. Iako je dosta stvari izašlo u posljednjih par mjeseci, današnji key note donio je mnoga iznenađenja i potvrde.

izglediphone 5S
iPhone 5S na prvi pogled izgleda kao iPhone 5 te ima isti kvalitetni dizajn i materijale na koje smo već navikli.
Još uvijek je tu 4 incha zaslon i metalni okvir, međutim na dnu je potpuno novi dizajn za home tipku radi biometriskog čitaća prsta, te metalni rub koji će iPhone 5S napraviti jedinstvenim.
Na žalost nova home tipka gubi malu kvadratnu grafiku, ali će vjerojatno mnogi to preboljeti uz novi čitač otiska prstiju.
Osim toga novi iPhone je sada novi “zlatni standard” te sada dolazi u tri boje. Zlatna, srebrna (bijela) i Space siva (crna).

Touch IDiphone 5S fingerprint reader
Jedan od najvažnijih dodataka novom iPhone-u je fingerprint reader. Čitač otiska prsta je ugrađen ispod nove redizajnirane home tipke, te je uparen sa novim iOS 7 servisom pod imenom Touch ID. Ova tehnologija će vam za početak pomoći pri otključavanju telefona te kupovini sa iTunes storea, a poslije će se nadograditi te koristiti umjesto lozinki za email, kupovinu ili bilo što drugo. Za sada vam više ne treba lozinka na samom uređaju pošto će iPhone sada sam prepoznati vaš otisak prsta te automatski otključati telefon. Fingerprint senzor radi u bilo kojoj orijentaciji te čita otisak prsta ispod prvih par slojeva kože, tako da neće biti problema sa prljavim ili masnim prstima.

Performanse i A7brzina procesora

Kao i svake godine, u Apple-u nema priče o Gigahercima i Megabajtima već o brzini uređaja pri svakodnevnom korištenju.
Novi A7 čip je dva puta brži od A6 čipa u iPhone-u 5 i iPhone-u 5C te je grafička performansa takođerr 2 puta brža.
A7 podržava Open GL ES verziju što nam donosi novu generaciju igara koje će imate efekte do sada moguće samo na Mac-ovima, PC ili game konzolama.

Prvi put u mobilnom uređaju sam čip je ARM bazirani desktop-class 64 bitni, te će također postojati inačica iOSa 7 koja će raditi u 64 bit modu.
Ako imate iPhone 5 koji je i onako veoma brz i bez zastajkivanja onda možete zamisliti kako će izgledati brzina na 5S-u uz optimizirani iOS 7. Novi iPhonei dolaze sa 16Gb, 32Gb i 64Gb prostora kao i do sada.

M7 ProcesorŠto je M7 procesor? M7 je još jedan procesor koji je ugrađen uz A7. M7 će kontrolirati informacije iz akcelerometra, žiroskopa i kompasa koji će se koristiti za stotine aplikacija i igara kao i do sada, mada je Apple najavio i novu generaciju health aplikacija koje će vam doslovice pratiti svaki korak.
Zašto M7? Umjesto da se stalno pali A7 procesor, M7 će preuzeti tu funkciju kako bi vam još više uštedio na bateriji.

iSight CameraKamera je i ove godine dobila velike upgrade. Pod jedan novi senzor je 15% veći, osim toga, umjesto dodavanja megapixela kao marketinški potez, Apple je odlučio da poveća pixele na 1.5 mikrona i promjeni aperture na f-2.2 što će sve pomoći pri slikanju fotografija na tamnim mjestima. Za razliku od više pixelova koji prave veću fotografiju, Apple je odlučio za veće pixlove koji prave bolju fotografiju. Novi senzor dozvoljava prodor 33% više svjetlosti. Najbolja kamera na mobilnom uređaju je upravo postala još bolja.


iPhone 5S kamera sada dozvoljava burst mode, gdje možete slikati 10 fotografija u sekundi tako da držite prst na okidaču. Nakon toga će vam software prikazati najbolju fotku, mada možete i sami izabrati između svih deset. Naravno ako nastavite držati okidač, iPhone nastavlja slikati fotke.

Kad okinete sliku na mračnom mjestu te zatresete kameru a slika vam ispdne mutna, e pa nema više toga. iPhone 5S uslika 4 fotografije odjednom te ih precizno stavi jednu preko druge kako bi smanjili blur.

Flash bljeskalica je potpuno promijenjena tako da sada uključuje bijelu i amber LED bljeskalicu koja će pomoći pri temperaturi boje fotografija, te vam dati fotografije koje izgledaju puno realnije nego prije. Ovako nešto ne postoji niti na jednoj kameri te je novitet koji je Apple ubacio u novu kameru. Razlika u tonu je dramatična.

Još jedan dodatak, slow motion video. Sada možete snimati video u 120 framova po sekundi u 720p razlučivosti te mijenjati brzinu videa po potrebi.

iPhone 5C


iPhone 5C

DizajnSve smo znali već i ranije i nismo ostali razočarani. U principu riječ je o iPhoneu 5 obučenom u polikarbonatsko kućište. Zamjerki nema. Stražnje kućište zaobljeno na rubovima bit će dostupno u pet različitih boja (bijela, crvena, zelena, plava i žuta) dok će prednji panel uvijek ostati crn. Izgleda mladalački i dopadljivo, a usporedba s još aktualnim iPod touch modelom je neizbježna. Vanjska boja uređaja bit će popraćena odgovarajućom bojom pozadine u iOSu 7 što dodatno pojačava cijelo šareno iskustvo.


SpecifikacijeDosta toga je posuđeno od iPhonea 5. Ono što do sada znamo je to da zaslon mjeri 4″ te da ima rezoluciju od 1136X640 piksela. Isti zaslon koji je naslijedio i iPhone 5S a može ga se naći i u iPod touchu 5G. Tu su i drugi znalci poput A6 čipa i 8MP iSight kamere koja je i dalje sposobna snimati HD video uratke, te FaceTime HD prednje kamere. Pored samog uređaja u kutiji će dolaziti EarPods slušalice, Lightning kabl i adapter za punjenje.

CijenaSjećate se priče o povoljnijem iPhoneu? Pa, hladno je možete zaboraviti. Potencijalni kupci će u SAD-u morati platiti $99 za model od 16GB, a $199 za inačicu sa 32GB uz obvezno potpisivanje ugovora na dvije godine. Zanimljivo postaje kada pogledamo koliko će ovaj smartphone koštati bez obvezivanja. Siromašniji model će se prodavati za $549 a skuplji za $650. Povoljno, zar ne?

Pogled na iPhone 5 specifikacije otkriva logiku u ovoj cijeni. Mnogi su prizivali cijenu od nekih $300 i dobili hladan tuš. iPhone 5C osnažit će Appleovu već jaku poziciju na smartphone tržištu SADa dok na tržištima zemalja u tranziciji teško da će napraviti veći udar na već duže vrijeme suvereni Android.

Kako spremiti te naknadno vratiti kontakte koristeći iCloud


U ovom tutorialu pokazat ćemo vam kako da uključite pohranu kontakata iz vašeg imenika u iCloud te da ih tako koristite ne samo na vašem iPhoneu nego i na iPadu i iPod touchu u isto vrijeme, te da ih jednostavno vratite na vaš uređaj nakon što napravite restore. Ne zaboravite da je ovdje potrebno da vaš iUređaj pokreće iOS 5 ili noviji firmware.
 1. Na svome uređaju pokrenite Settings aplikaciju te nađite iCloud odjeljak. Tapnite na njega.
 2. Ukoliko Kontakti već nisu uključeni uključite ih.
 3. Ako nikada do sad niste napravili backup tapnite na Pohrana i sig. kopije (eng. Storage & Backup) opciju
 4. Provjerite da li je uključen iCloud Backup, ako nije uključite ga i tapnite na Izradi sigurnosnu kopiju sad (eng. Back Up Now).

icloud backup
Vaš uređaj će sada napraviti backup svih potrebnih podataka, uključujući i kontakte, te jednom kada uzmete novi iUređaj ili napravite restore trenutnog, sve što trebate napraviti da svoje kontakte vratite nazad bit će da unesete svoj Apple ID te ponovo uključite Kontakte spomenute u drugom koraku.
Svaki backup ili restore putem iClouda zahtijeva WiFi konekciju.
Izbačen iOS 6.1.2 koji popravlja par propusta u iOS 6.1


Apple je jučer izbacio iOS 6.1.2 koji popravlja par problemčića pronađenim u iOS 6.1. Popravljeni su problemi sa:
 • Exchange Serverom
 • Beterijom kod pojedinih konfiguracija
 • Security update za lock zaslon
Ako ste imali email inbox postavljem putem exchange servera onda ste primjetili i probleme s baterijom na uređaju. Ovaj update će vam popraviti dotični problem, te uz to sačuvati dosta baterije.

Ukoliko va treba Jailbreak ili Unlock za iOS 6.1.2 kontaktirajte nas.

Siri za iPhone 4, 3gs, iPod 4g i iPad 2 – Upute

Naravno za ovaj hack vam je potreban jailbreakan iUređaj. Ukolik vam je potreban jailbreak kontaktirajte nas. Prije nego što počnete obvezno napravite backup uređaja.

Korak 1: Odite u Cydia-u pa uđite pod Sources, idite na edit pa na add i dodajte ovaj source.
http://repo.siriport.ru/
Siri iphone 4, ipod 4g


Korak 2: Nakon što se repo instalira te se dodaju svi source-vi, odite nazad pod sources, kliknite na SiriPort.Ru source te u listi tweakova nađite i instalirajte “SiriPort (Original) za iOS 5.x.x, ili SiriPort (Original)iOS 6 za iOS 6.x.x ” Ovo je instalacija za iPhone 4 i iPod Touch 4g. Za iPad 2 ili iPhone 3GS je u beta fazi te je mi nismo ni testirali.

Siri iphone 4, ipod 4g

Korak 3: Kada kliknite na install, vidjećete da osim Siri, Cydia će instalirati sve ostale potrebne tweakove da bi ovaj hack radio te je veličina ovog paketa 94,9MB. Brzina downloada 95MB ovisi o opterečenosti njihovih servera i brzini vašeg interneta.

Korak 4: Dodajte certifikat tako što ćete u Safari browseru na vašem iphone-u upisati www.siriport.ru/1.crt, kad vam se stranica otvori scroll-ajte prema dolje dok ne vidite
NEW CERTIFICATE FOR ORIGINAL SIRI!
—>>INSTALL<<—-
te kliknite na install, prebaciti će vas u postavke i trebate stisniti Instaliraj, nakon toga je certifikat unesen.
Siri iphone 4, ipod 4g

Korak 5: Odite u postavke i kliknite na novo instalirani meni “SiriPort” te u “Siri Settings” i onda akitvirajte Siri.

Korak 6: Reboot uređaja

To vam je to. Sada bi trebali moći koristiti Siri kao i normalno. Pritisnite i držite Home gumb dok se Siri ne otvori. Zapitajte neko pitanje i pričekajte da Siri odgovori.
Siri, Siri na iphone 4, siriport.ru, siri ipad 2

Apple je izbacio iOS 6.1

Nova inačica donosi i par noviteta:
 • LTE podršku za više mobilnih operatera uključujući Hrvatski HT i VIP (http://www.apple.com/iphone/LTE/)

 • Kupovina kino karata putem Fandango sa Siri (samo SAD)

 • Pretplanici na iTunes Match servisa odsad mogu preuzimati pojedinačne pjesme s iClouda

 • Novi gumb za reset Advertising indentifiera (samo SAD)

Osim objavljenih noviteta, Apple je dodao i podršku za bluetooth tipkovnice na Apple TV firmware te također API za bolju integraciju Apple Mapa s ostalim App Store aplikacijama.

I što je najvažnije izašao je Jailbreak za iOS 6.1!
ios 6.1, ios6.1, jailbreak ios 6.1, LTE, iphone LTE, Apple tv, tipkovnica za apple tv, Apple mape

Apple lansira iPad sa 128gb

5. Veljače Apple lansira iPad 4 sa 128gb memorije. Cijena će na Američkom tržištu biti 100$ veća nego za 64gb model, znači za wifi model 799$, a za wifi + 3g 929$.
Tablet dolazi s 6.1 software-om te koristi A6X procesor.
ipad, ipad 4, ipad 4 128 gb, a6x processor

Kako slikati fotografiju dok snimate videozapis na iPhone 5


IPhone 5 stigao je krajem prošle godine s nekoliko novih značajki. Tanji, lakši i brži od svog prethodnika, a ima i poboljšanu kameru.
Naime o tome se malo govorilo, al većina vjerojatno zna. Za one koji ne znaju na Iphone 5 se može slikavati fotografije dok se snima video zapis.

Kao što i očekujete to je vrlo jednostavno. Sve što trebate je otvoriti svoju aplikaciju od kamere, prebaciti na snimanje videa i početi snimati. Nakon sekundu ili dvije bi se trebala prikazati ikona od fotoaparata u jednom od uglova (ovisi o orijentaciji Iphone-a).

Imajte na umu da je ovakva fotografija lošije kvalitete nego normalna, jer je video snimanje na 1080p što znači 1920*1080, a normalna fotografija na 8MP je veličine 3264*2448.

Ovdje nema ništa novo, al eto ako niste znali sad znate.
kamera ios6, slikavanje dok snimate, iphone 5, fotoaparat iphone 5

Facebook 5.4 donosi glasovno snimanje, video snimanje, ...


Najznačajnija nova funkcija je snimanje glasovnih poruka i slanje istih putem chata. Dok ste na chatu pritisnite plus opciju i izaberite Record Voice.
Nakon toga stisnite record gumb i držite ga dok god ne završite glasovnu poruku. Kad ga pustite glasovna poruka se automaski šalje izabranoj osobi.

Još jedna od novosti je sinmanje i slanje videa izravno na Facebook aplikaciji te je unaprijeđen places tab tako da se sad još lakše čekirati na nekom mjestu.

Sve u svemu dobar update koji možete skinuti potpuno besplatno na App store-u.
facebook, facebook glasovno snimanje, facebook video snimanje, facebook 5.4, record voice

 Nudimo najpovoljniji servis stolnih i prijenosnih računala!

Više o tome:
Servis računala

Jailbreak iPhone 5S, 5C i 5 sa softwareom 7.0.4 i nižim
Više o tome:
Jailbreak
Copyright - Servis-dubrovnik. Sva prava pridržana! - Design by Servis-dubrovnik